GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03167

 

 
ALAP-ÉP Építőipari, Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 
A Támogatás intenzitása: 70 %
Feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege:  118 517 785  Ft,
azaz     száztizennyolcmillió-ötszáztizenhétezer-hétszáznyolcvanöt  forint.
 
 
GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03167 azonosító számú,
Az Alap-Ép Kft. üzleti és termelési kihívásokhoz alkalmazkodását segítő technológiai fejlesztése” című támogatás
 
Az ALAP-ÉP Kft.2002-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú kisvállalkozás. Fő tevékenységünk az építőipari generál kivitelezés. Utakat, csatornákat építünk, nagy földmunkák, alapozások, ipari beton-, út- és térburkolatok készítése a mélyépítési területen. Lakó és nem lakó épületek bontása-építése, átalakítások és felújítási munkáknál építőmesteri szakmunkákat vállalunk, mint kőműves, ács, festés, gipszkartonozás munkákat végzünk. Szinte azonnal mozgósítható saját tulajdonú nagy gépparkkal rendelkezünk, mellyel komplett épületek-építmények bontását tudjuk elvégezni. Erőforrásaink optimális felhasználásával, korszerű munkavégzési és műszaki-technológiai feltételek biztosításával igyekszünk megrendelőink igényeit tartósan és magas színvonalon kielégíteni.
 
A cég főtevékenysége 4120 '08 Lakó- és nem lakó épület építése. Cégünk jelenlegi munkavállalói létszáma: 38 fő. Ebből a létszámból 9 fő végez szellemi munkát, míg 29 fő fizikai munkát lát el. 2 fő felsőfokú végzettséggel, 29 fő középfokú végzettséggel és 7 fő alapfokú képesítéssel rendelkezik.
 
Főbb gépeink: különböző tehergépjárművek, nyerges vontatók, kisteher gépjárművek, lánctalpas kotrógép, árokásó, kotrógépek, árokásó rakodógépek, földmunkagépek , BOBCAT, útépítőgépek, mint aszfaltterítő gépek, úthengerek, tandem padkahenger.
 
Egyéb gépek mint aszfaltvágógépek, beton glettelők, lap vibrátorok, döngölő békák, légkalapácsok, betontömörítők.
 
Az utóbbi időben egyre több megrendelést kaptunk útépítéseknél, így célunk az útépítéssel kapcsolatos eszközpark fejlesztése. Bevételünk egyre nagyobb hányadát képviseli az útépítési tevékenység azonban fő tevékenységünk az építőipari generál kivitelezés. 2019-ben értük el eddig a legmagasabb árbevételünket, 2020-ban azonban a koronavírus válság hatása cégünknél is éreztette hatását. A megrendelések száma visszaesett, a munkálatok lelassultak.
 
A cég székhelye Nagykarácsonyban található, azonban további működő telephelyeink vannak mind Dunaújvárosban, ahol a Fejér megyei megbízásokat látjuk el, illetve Simontornyán, ahol a Tolna megyei megbízásokat, illetve van egy kisebb dunavecsei telephelyünk is. Itt tényleges tevékenység egyelőre nem történik.
 
Az alábbi új eszközök kerülnek beszerzésre:
HAMM DV+70i VO-S tandemhenger, mely a 42.11 - Út,autópálya építése tevékenységünkhöz kapcsolódik. Lehetőségünk van vele mind aszfalt, mind talajtömörítésre.
Vögele S 1300-3I (V) finiser (aszfaltterítő gép), mely a 42.11 - Út,autópálya építése tevékenységünkhöz kapcsolódik. Célja az aszfalt terítése.
BOMAG BIG Ski ultrahangos letapogató készlet mely a 42.11 - Út, autópálya építése tevékenységünkhöz kapcsolódik. A készlet univerzális, azaz több finiserhez is kapcsolható. Célja az aszfaltréteg-vastagság precíz szinten tartása, síkolása.
A fenti gépek beszerzésével az útépítési szolgáltatásunk bővítése a cél, mely során autóút, autópálya munkálatoknál tudnánk részt venni.
 
Carrytank gázolajtartály és az áramfejlesztő több tevékenységünkhöz is kapcsolódik, mint útépítés, lakó és nem lakóépület építés, közműépítés, egyéb építés, bontás. Minden olyan helyen, ahol nem érhető el közvetlenül áramforrás, de a gépek működéséhez szükségesek lennének, ott szeretnénk alkalmazni az aggregátort a gázolaj tartállyal együtt. Ezzel a minden tevékenységünkre vonatkozóan hatékonyságnövelést érhetünk el, versenytársainkkal szemben pedig előnyt élveznénk.
 
Caterpillar 310 lánctalpas mini kotró gép az útépítési, bontási, közműépítési tevékenységeinkhez mind kapcsolódó beszerzések. A gépek célja ennek megfelelő: célunk az árokásás, földkitermelés, bontási tevékenység meggyorsítása. Autó utak, autópályák árokásásánál, földmunkáknál, közműfejlesztésnél, épületek, építmények elbontásánál, sitt elhordásnál szeretnénk a gépeket alkalmazni.
 
Texa diagnosztika a 71.20 - Műszaki vizsgálat, elemzés tevékenységünkhöz kapcsolódik. Kiegészítő tevékenységünk ellátása a cél, azaz a különböző tehergépkocsik, munkagépek műszaki vizsgálata, és egyben műszeres hibakód kiolvasása.
 
Heavy Coat 705E glettszórógép, mely a 41.20 - Lakó- és nem lakó épület építése, 42.99 - Egyéb m.n.s. építés, 43.31 - Vakolás tevékenységekhez kapcsolódik. Célunk az eszközzel a glettelés meggyorsítása festési munkálatoknál, ezáltal versenyképesebbnek lenni a konkurenciánál.
 
Képzés a motiválás témakörben történik 70 órában, 4 fővel. A képzésben résztvevőknek fejlődik a motivációs bázisuk; megismerik a motiváció pszichológiai és vezetéselméleti vonatkozásait, milyen szükségletek és motívumok kellenek az önfejlesztéshez, az ösztönzés pszichológiáját megismerik.
 
Stratégiai és üzleti tanácsadás, mely célja  a stratégiai tervezés, iparági elemzés, 3 éves pénzügyi terv készítése, működési terv készítése, kockázatkezelés és kockázatelemzés,  termék/szolgáltatáselemzés. 827 óra tanácsadás.
 
Vezetői és menedzsment tanácsadás/fejlesztés: A munkafolyamatok hatékonyan szervezése, projektkezelő alkalmazások megismerése, használata. A felmerülő problémák, változások, nehézségek felismerése és megoldásközpontú kezelése. 300 óra tanácsadás.
 
Projekt befejezése: 2022.09.30.
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03167
Kedvezményezett: Alap-Ép Kft.
Székhely: 2425 Nagykarácsony, Alkotmány u. 10/a.                                 
Megvalósítási helyszín: 7081 Simontornya, Gyár u. 1-5.                  
Támogató:       Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint támogató
Hivatkozás: www.palyazat.gov.hu

Honlapkészítés, üzemeltetés